Noże Giesser
Noże Giesser - co warto wiedzieć
Ostrza noży Giesser są wykonane z wysokogatunkowej stali chromowo-molibdenowej, utwardzanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali Rockwella.
Polerowana powierzchnia ostrza zapewnia odporność na rdzę i trwałość krawędzi skrawającej.
Rękojeść noży jest wykonana z antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku tworzywa (TPE).
Odpowiednie ukształtowanie rękojeści zapewnia bezpieczny chwyt oraz zmniejsza ryzyko zsunięcia się dłoni podczas trzymania noża.
Producent dopuszcza się mycie noży w zmywarce, niemniej jednak z uwagi na ochronę ostrza zaleca się czyszczenie ręczne.
Noże Giesser spełniają wymagania rozporządzenia:
- (WE) nr 1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
- (UE) nr 10/2011 z dnia 14.01.2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
i tym samym są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Więcej informacji można znaleźć na stronie producenta https://www.giesser.de
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 12300.18#CZA
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 3105.13#CZA
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 12250.13#CZA
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 2005.20#ZOL
- Indeks katalogowy:
- 3105.16#NIE
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 2005.20wwl#NIE
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 12250.15#CZA
- Indeks katalogowy:
- 3165.16#NIE
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 11251.13#CZA
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 2005.25wwl#CZA
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 2515.13#NIE
- Długość ostrza:
- Indeks katalogowy:
- 7725.45#CZA